0

Forbrugerguide: Sådan undersøger du, om en urshop er troværdig

Ure

Der er ingen grund til at blive snydt af en suspekt urshop, da det kan være rigtigt svært at få sine penge tilbage, når man først er blevet snydt. Denne forbrugerguide gør dig klogere på, hvordan du kan undersøge, om en urshop er troværdig. Det er ganske simple tips, men det kan ikke desto mindre skåne dig for en dårlig (og dyr) oplevelse.

Kig efter e-mærket

Det er aldrig en dårlig idé at handle på en e-mærket urshop, da det sjældent vil gå helt galt. Det er kun troværdige og godkendte webshops, der får e-mærket – den danske certificeringsordning for webshops. Denne certificeringsordning har netop til formål at skabe tillid mellem kunder og erhvervsdrivende.
Det er dog vigtigt at pointere, at en webshop sagtens kan være troværdig uden at have fået tildelt det famøse certifikat – e-mærket. Det er dog alligevel klogt at vælge en e-mærket urshop. Watchfelt er en e-mærket urshop, som fik tildelt det eftertragtede certifikat d. 4. oktober 2016.

Derfor er e-mærket så vigtigt:

  • Du får gratis vejledning og hjælp (af førende eksperter – bl.a. jurister)
  • Du får køberbeskyttelse (op til 10.000 kr. på fysiske varer)
  • Der bliver løbende foretaget testkøb

 

Læs anmeldelser på Trustpilot

Trustpilot er et af de steder, hvor du kan læse anmeldelser af firmaer fra hele verden – bl.a. danske og udenlandske urshops. Det er her, at du kan finde både anbefalinger og advarsler,  afhængig af om kunderne har haft gode eller dårlige oplevelser.
Det er selvsagt ikke hensigtsmæssigt at handle på en urshop, som allerede er blevet bombaderet med negative anmeldelser fra utilfredse kunder. Der skal helst være et større antal (50+) anmeldelser, før det er muligt at konkludere noget endeligt omkring troværdighed.

Er betalingssiden sikker?

Det er vigtigt, at du er ekstra opmærksom, når du kommer til betalingssiden, da den helst skal være sikker og krypteret. Du skal trods alt indtaste dine betalingsoplysninger, så det er vigtigt, at oplysningerne ikke havner i de forkerte hænder.
Du skal sikre dig, at du bliver sendt videre til en sikker og krypteret side, når du fortsætter til betalingen. Hvis du føler dig bare en smule utryg, så skal du overveje, om det ikke er smartest at finde en anden urshop med højere sikkerhed.

Er der tydelige virksomheds- og kontaktoplysninger?

En troværdig urshop vil sørge for, at såvel virksomhedsoplysninger som kontaktoplysninger fremgår klart og tydeligt på webshoppen. Det skal nemlig være oplysninger, der fremgår på alle sider – både forside, undersider og produkter.
Du kan bruge Proff.dk og CVR.dk til at sikre dig, at de oplyste oplysninger rent faktisk stemmer overens med virkeligheden. Det er nemt at oplyse et opdigtet virksomhedsnavn og et opdigtet CVR-nummer, så husk at tjekke op på troværdigheden. Det tager kun et øjeblik at tjekke op på det, så gør dig denne ulejlighed for en sikkerheds skyld.
Et godt eksempel på alt dette kan ses hos https://www.watchfelt.dk/
Hvad syntes du om vores forbrugerguide?Postet by watchfelt via AdSet linkbuilding network